Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Samen sterker
ondernemen!
43.491 actieve leden
         

5 modellen die je in 2018 als youngtimer kunt rijden

Martijn Pennekamp
12 januari 2018

Wanneer je jouw zakelijke auto ook gebruikt voor privé aangelegenheden, ontkom je er niet aan om bijtelling bij je belastbaar inkomen op te tellen. Dit maakte de ene auto een stuk interessanter dan de andere, maar het tarief is na vele wijzigingen nu gelijk getrokken voor alle auto's. Voor elke auto geldt nu een tarief van 22% uitgezonderd de volledig elektrische auto's. Daarvoor is slechts een tarief van 4% in het leven geroepen. Ook kun je er voor kiezen om niet privé in je zakelijke auto te rijden. Dit vereist echter wel een kilometeradministratie die accuraat bijgehouden dient te worden.

Er is echter nog een optie die niet bij iedereen bekend is: de youngtimer regeling. Kort samengevat houdt deze regeling in dat je in plaats van 22% over de nieuwwaarde, slechts 35%over de dagwaarde betaalt. Dit scheelt in de meeste gevallen aanzienlijk! Zo kun je als ondernemer toch nog voor een normale prijs een auto zakelijk en privé besturen. Wel is het natuurlijk fijn, vooral wanneer je veel op de weg zit, om een beetje een degelijke moderne auto te rijden. Die zijn er in ruime mate verkrijgbaar en we hebben er vijf voor je op een rijtje gezet.

Opel Signum

Niet het meest populaire model van Opel ooit, maar wel een hele ruime. Enorm ruim zelfs! Een prima occasion zonder al teveel poespas en reeds verkrijgbaar vanaf zo'n € 3000. Wellicht de dieselversie links laten liggen, deze heeft in het verleden nogal wat problemen vertoond. 

Audi A3

De Audi A3 staat op een compleet nieuw onderstel. Dit Volkswagen model is een zeer geschikte auto voor dagelijks én zakelijk gebruik. De Audi A3 1.9TDI bijvoorbeeld, is al verkrijgbaar vanaf € 5000. Een hele knappe en betrouwbare auto voor dat geld!

Peugeot 607

Onder de beschikbare Peugeot modellen is de 607 zeer comfortabel. Met een viercilinder benzinemotor is deze automaat een prima youngtimer en met een startprijs vanaf € 1.700 een zeer betaalbare optie. Dit ook nog eens met verschillende opties als klimaatregeling, centrale deurvergrendeling en elektrisch bedienbare buitenspiegels.

Alfa Romeo GT

Deze auto koop je niet voor de ruime kofferruimte of achterbank. Deze sportieve en hippe auto is gewoon superfijn om mee rond te rijden. Voor optimaal geluidsgenot en optimale prestaties ga je voor de 3.2 V6. De 1.9 JTD is ook een hele fijne auto en een iets betaalbaarder variant, vanaf € 9000 verkrijgbaar. 

BMW 545i

Vroeger was het rijgedrag van dit sportieve model van BMW nog niet zo uitgebalanceerd. Met de beter ontwikkelde run-flat banden van tegenwoordig is dit probleem volledig opgelost. Mocht je veel kilometers maken is de 530d wellicht een betere optie: deze is al verkrijgbaar vanaf € 7000.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is oprichter van het ledenplatform Het Ondernemerscollectief en startersplatform ikwordzzper.nl.

Link met hem op Linkedin of word lid van de groep zzp'er durf te vragen op Facebook.