Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Samen sterker
ondernemen!
43.330 actieve leden
         

5 tips om meer omzet uit je website te halen!

Jeroen Wolsink
28 juni 2018

Iemand in je omgeving op zoek naar de beste schilder? Bij jou aan het juiste adres! Alleen, je kunt nog zo goed zijn, maar als niemand je vindt, dan verkoop je niets. Jij hebt als moderne ondernemer natuurlijk al een website. Maar wordt die gevonden en levert je het ook wat op? Daarom 5 concrete tips om te zorgen dat jij meer aanvragen uit je website haalt.

#1. Roep op tot de actie

Iedere bezoeker van je website is een potentiële klant. Plaats daarom opvallende knoppen die tot actie oproepen. Denk aan teksten als "Vraag een offerte aan!", "Start direct!" of "Koop nu!" Zo kunnen bezoekers eenvoudig de door jou gewenste handeling uitvoeren. Verkoop je niets online, maar heb je wel een winkel? Maak een knop om direct de route naar de zaak op te kunnen vragen en zorg dat je openingstijden in één oogopslag te zien zijn.

#2. Haal twijfel weg, zorg voor zekerheid

Bij het afrekenen jezelf wel eens afgevraagd of je de juiste keuze maakt? Want wat als je niet kunt ruilen, de kwaliteit bagger is of het ergens anders flink goedkoper kan. Daar gaat je klant. Onzekerheid kun je er dus niet bij gebruiken als iemand moet kiezen. Zorg daarom dat iemand niet hoeft te twijfelen. Is een offerte altijd vrijblijvend, heb je geen voorrijkosten en bied je garanties? Benoem dit! Overtuig direct dat jij de juiste keuze bent.

#3. Belicht de beste keuze

De keuze is reuze! Maar iemand die niet kan kiezen, levert geen geld op. Als je veel producten of diensten aanbiedt, dan kunnen je bezoekers onzeker worden over de juiste keuze. Help ze daarom een handje. Maak de beste of meest gekozen optie opvallender. En leg ook kort uit waarom iemand niet verder hoeft te zoeken. Als iets in negen van de tien gevallen aansluit, dan wil je bezoekers niet afschrikken met tientallen alternatieven.

#4. Vraag alleen het nodige

Ga ervan uit dat een bezoeker er niet op zit te wachten om een ellenlang formulier in te vullen. Vraag dus alleen om het broodnodige. Wat heb je écht nodig om bijvoorbeeld die aangevraagde offerte in behandeling te kunnen nemen? Een e-mailadres of telefoonnummer is natuurlijk handig, maar bijvoorbeeld een adres hoef je niet direct te weten. Eerst focussen op het binnenhalen van de klus, de rest volgt later vanzelf.

#5. Zorg dat je website snel is

Een snelle website is bepalend voor succes. Je wilt je klanten een fijne gebruikservaring bieden en met een trage site lukt dat niet. Dat heeft ook invloed op je positie in Google. Optimaliseer daarom je afbeeldingen, gebruik de laatste PHP-versie en stel caching in. Maar het allerbelangrijkste is een goede basis en dat begint bij het kiezen van snelle webhosting! Let op of je bijvoorbeeld rekenkracht krijgt die je niet hoeft te delen met anderen, je website geladen wordt van razendsnelle SSD's, er gebruik wordt gemaakt van caching, en of proactief de gezondheid van je website in de gaten wordt gehouden.

Over Antagonist

Antagonist is de vertrouwde thuisbasis voor ruim 100.000 websites. Als partner van ikwordzzper.nl verzorgt Antagonist de webhosting en domeinnamen voor ruim 40.000 ondernemers. De diensten zijn volledig ingericht op de succesvolle start en groei van jouw website! Snelheid is daarin één van de belangrijkste factoren.

Tot slot

Hopelijk heb je profijt van deze tips! Door enkele simpele, maar effectieve aanpassingen aan je website te doen, kun je er al meer uithalen dan je wellicht denkt. Kijk er daarom kritisch naar voer de gemakkelijk uit te voeren verbeteringen door. Stap over naar een snelle webhoster, en schakel eventueel hulp in van een webbouwer of van iemand die verstand heeft van SEO (om beter gevonden te worden in Google). Ik wens je veel succes!

Jeroen Wolsink

Jeroen is Marketing Lead bij Antagonist, dat de webhosting en domeinnamen voor meer dan 40.000 ondernemers verzorgt. Antagonist biedt een compleet webhostingpakket inclusief domeinnaam, e-mail, SSL en meer! Klanttevredenheid staat op nummer één, met als resultaat ruim 3.700 positieve recensies. Zodoende is Antagonist de vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites!