Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Samen sterker
ondernemen!
43.504 actieve leden
         

Tips om een passend thema te kiezen voor je WordPress website

Jelle Terwisscha van Scheltinga
20 januari 2020

Als je besluit om je website zelf te maken kun je ervoor kiezen om dit met WordPress te doen. Na het registreren van een goede domeinnaam via bijvoorbeeld onze website Argeweb, kun je aan de slag met het bouwen van je website. Één van de dingen die je moet kiezen, is een passend thema. Het thema bepaalt het uiterlijk van jouw website, ook wel vormgeving of design genoemd.

In deze blog geef ik je een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een passend thema.

1. Wat moet jouw site kunnen?

Maak een lijstje van functionaliteiten en elementen waar jouw site aan moet voldoen. Denk hierbij voorbeeld aan;
-    Webshop
-    Gebruik van afbeeldingen en film
-    Interactie met bezoekers (forum)
-    Vormgeving (kleuren, lettertypes)
Begin pas met het zoeken naar een thema als voor jou duidelijk is wat de inhoud van je website wordt.

2. Geschikt voor mobiel

Kies in ieder geval een thema dat geschikt is voor meerdere devices (mobiel, smartphone, laptop). Dit komt ten goede van de gebruiksvriendelijkheid en je vindbaarheid in Google.

3. Gratis of betaald?

Bij de meeste betaalde thema’s is het mogelijk om gebruik te maken van extra ondersteuning en documentatie. Betaalde thema’s hebben vaak meer mogelijkheden dan gratis thema’s. Beoordeel wat de functionaliteiten van de thema’s zijn en of deze aansluiten bij jouw wensen.

4. Check de beoordelingen van andere gebruikers

Het is handig om een thema te kiezen dat goed wordt beoordeeld door andere gebruikers. Zij hebben hier ervaring mee en je leest waarom je juist wel of niet voor een thema moet kiezen.

5. Houd het simpel

Als startende zzp’er is het niet nodig om meteen de allermooiste website te creëren en hier (afhankelijk van je wensen) een mega groot budget voor vrij te maken. Het is belangrijk dat je goed vindbaar bent via Google en dat jouw website duidelijk maakt waar jij / jouw bedrijf voor staat. Als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van een webshop en dit je enige inkomsten zijn voor je onderneming is het een ander verhaal. Uiteraard hebben de uitstraling en mogelijkheden van jouw website ook te maken met je beschikbare capaciteit en budget.

Meer tips over het bouwen van een WordPress website lees je in onze uitgebreide handleiding. Succes!

Jelle Terwisscha van Scheltinga

Jelle is Online Marketeer en Webmaster bij Argeweb. Met zijn design capaciteiten optimaliseert hij de website om de conversie zo hoog mogelijk te krijgen. Verder houdt hij zich onder andere bezig met SEO-, affiliate-, content- en e-mailmarketing. Niets is te gek voor deze marketing duizendpoot.