Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Samen sterker
ondernemen!
43.453 actieve leden
         

Unieke combinatie pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering populair bij zzp'ers!

Martijn Pennekamp
01 november 2019

Het aantal zzp'ers dat hun arbeidsongeschiktheid afdekt in combinatie met een pensioenvoorziening wint aan populariteit. In deze blog leg ik je uit hoe het werkt en waarom het zo populair is.

Unieke combinatie

Een jaar na de lancering van de in Nederland eerste unieke combinatie van een arbeidsongeschiktheidsvoorziening en pensioen in één, delen al bijna 500 BrightPensioen deelnemers via SharePeople hun arbeidsongeschiktheidsrisico met elkaar. De samenwerking tussen deze twee social enterprises blijkt een waardevolle oplossing voor twee problemen waar veel zzp’ers tegen aanlopen: ze sluiten geen AOV af omdat ze dat te duur vinden én ze stellen het opbouwen van een pensioen uit.

Zelf ben ik ook deelnemer van BrightPensioen en aangesloten bij SharePeople, zo dek ik het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaar af met andere leden van BrightPensioen.

Laag verzuimpercentage

Het verzuimpercentage binnen de Bright-schenkkring bij SharePeople blijkt met minder dan 0,5% erg laag. De bijna 500 deelnemers hebben niet alleen een mooi vangnet met elkaar gebouwd maar weten dat als hun inleg niet nodig blijkt ze extra in hun pensioenpotje in kunnen leggen. Dat kunnen ze automatisch laten doen. Deze combinatie blijkt een schot in de roos.

Maandelijks storten deze deelnemers van BrightPensioen een bedrag op een aparte Bunq bankrekening. € 90 voor een uitkering van € 1.500 per maand, € 120 voor een uitkering van € 2.000 per maand of € 180 voor een uitkering van € 3.000 per maand. Al deze reserveringen bij elkaar kunnen gezamenlijk een verzuimpercentage van 6% dekken. Echter, met het verzuimpercentage in de Bright-groep van minder dan 0,5% in het eerste jaar blijft er dus meer dan 90% van dat geld beschikbaar voor pensioen. 

Als er iemand ziek wordt, kun je als deelnemer een geverifieerd betaalverzoek krijgen. Daarmee doneert die deelnemer dit bedrag rechtstreeks aan het zieke Bright-lid.

Combinatie traditionele verzekering

Een aantal deelnemers combineren het vangnet via SharePeople voor de eerste twee jaar met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een verzekeraar. Zelf heb ik dat afgedekt bij Allianz. De verzekeringspremie voor zo’n AOV is door de eigenrisicoperiode van twee jaar aanzienlijk lager. Wat de premie met 2 jaar wachttijd is kun je hier berekenen*. (vul bij het deelnamenummer een fictief nummer in als je nog geen lid bent). Zo betaal ik zelf maar € 77,- netto per maand voor een dekking van € 40.000,-- per jaar tot mijn 65ste.

Meer weten?

Maandag 11 november geven Cosmas Blaauw van SharePeople en Sjaak Zonneveld van BrightPensioen een webinar waarin ze precies uitleggen hoe e.e.e. werkt. Je kunt je hier aanmelden.

 

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is oprichter van het ledenplatform Het Ondernemerscollectief en startersplatform ikwordzzper.nl.

Link met hem op Linkedin of word lid van de groep zzp'er durf te vragen op Facebook.