Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Samen sterker
ondernemen!
43.504 actieve leden
         

Welke domeinextensie moet je kiezen?

Jeroen Wolsink
22 oktober 2018

Als zzp'er begint je online succes met een goede, unieke domeinnaam. Waar je misschien eerst zonder nadenken voor een .NL-domein koos, zijn er tegenwoordig een hele rits nieuwe extensies waaruit je kunt kiezen. Moet je dat overwegen?

De kracht van een sterk .NL-domein moet niet worden onderschat. Denk je aan een bekend bedrijf in Nederland, dan is hun website vrijwel altijd via een .NL-adres te bereiken. Als je zelf met een website start, zul je daarom waarschijnlijk geneigd zijn om ook voor .NL te kiezen.

En gelijk heb je! Er zijn namelijk veel redenen om dat te doen. Je bezoeker weet direct dat je onderneming in Nederland zit, het komt betrouwbaar over en daarnaast bekt het lekker in reclamespotjes op radio en televisie. Is jouw gewenste .NL-domeinnaam vrij en registreer je die, dan maak je een prima keuze. Wees wel snel, voordat een ander ermee vandoor gaat!

Alleen, de populariteit van .NL kan voor jou als ondernemer ook nadelig zijn. Jij bent namelijk vast niet de enige met die ene goede domeinnaam in je hoofd. Treur zeker niet te lang als dat specifieke .NL-adres die je wilde al is geregistreerd. Er zijn namelijk genoeg andere interessante opties over! Waarom zou je voor een andere extensie dan .NL kiezen?

  • Juist doordat het van .NL afwijkt, is het makkelijk te onthouden. Zeker als je een korte, krachtige combinatie bedenkt of een beetje humor gebruikt.
  • Door een andere extensie te gebruiken, laat je zien dat jij anders denkt. Het is dé manier om je van soortgelijke websites en -shops te onderscheiden.
  • De extensies zijn nieuw. Veel voor de hand liggende en daardoor sterke adressen zijn daarom nog vrij. Zo heb je sneller je ideale domeinnaam te pakken!
  • Ze zijn vaak erg beschrijvend. Je kunt bezoekers zo direct laten weten dat je een webshop hebt en wat je verkoopt (denk aan tandenborstel.STORE).
  • E-mailadressen die je aanmaakt, eindigen ook op de nieuwe extensie. Ze vallen daardoor extra op in de mailboxen van je ontvangers en op visitekaartjes.

Flinke korting op 500+ nieuwe extensies!

Heb je interesse in bijvoorbeeld een .STORE- of .ONLINE-domein? Je kunt deze extensies bij Antagonist tijdelijk 1 jaar met 95% korting registreren! Doe vrijblijvend een domeincheck en ontdek of jij een perfecte vervanger voor dat bezette .NL-domein kunt vinden.

Het houdt overigens niet op bij deze twee. 500+ andere nieuwe extensies zijn tot 31 oktober voor 1 of meerdere jaren met 30% korting vast te leggen. Zo kun je er voor een aantrekkelijk tarief mee kennismaken en beslissen of het wat voor jou is. Bekijk hier alle mogelijkheden!

Jeroen Wolsink

Jeroen is Marketing Lead bij Antagonist, dat de webhosting en domeinnamen voor meer dan 40.000 ondernemers verzorgt. Antagonist biedt een compleet webhostingpakket inclusief domeinnaam, e-mail, SSL en meer! Klanttevredenheid staat op nummer één, met als resultaat ruim 3.700 positieve recensies. Zodoende is Antagonist de vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites!