Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Samen sterker
ondernemen!
43.491 actieve leden
         

Zorgeloos je website hosten

Jeroen Wolsink
07 maart 2019

Als ondernemer wil je een website. Belangrijker, je wil er gewoon één die altijd is te bereiken. En gaat er dan toch een keer iets mis, dan moet het snel zijn opgelost. Je hebt het immers al druk genoeg. Kortom, je wil een betrouwbare hostingpartij. Alleen, hoe vind je die?

Bepaal je wensen en vergelijk

De keuze voor een webhoster is deels afhankelijk van wat je met je website wil doen. Bepaal dit dus eerst, want ook hier geldt: je krijgt waar je naar betaalt. Maakt het je niet uit, dat je website regelmatig even eruit ligt, en stel je geen eisen aan een helpdesk of klantenservice, dan is de goedkoopste webhosting vaak toereikend.

Ben je wat serieuzer en heb je bijvoorbeeld een webshop of zakelijke website daarentegen, dan kost ieder moment dat die eruit ligt geld. Daarnaast wil je zeker zijn van goede ondersteuning en ook van andere aspecten als snelheid, veiligheid en privacy. Je kunt dan beter niet voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.

Ga je vervolgens providers vergelijken, dan zul je al snel merken dat hosting in allerlei soorten en maten komt. Zo biedt de één shared webhosting en kun je bij de ander een VPS afnemen. Het eerste is goedkoop, omdat je de server met anderen deelt. Dat maakt het gelijk ook onveilig en onstabiel. Het tweede is voor velen te uitgebreid. Je hebt dan weliswaar de kracht van een eigen server, maar er ook een taak als systeembeheerder bij. Wat nu?

De voordelen gecombineerd

De webhosting van Antagonist vult precies dat gat op. Dat is managed container-hosting. Je hostingpakket is simpel gezegd een veilig afgesloten 'container' op de server. Die container krijgt zijn eigen rekenkracht toegekend, gegarandeerd. Je deelt dat dus niet met anderen en hebt dus geen last van andere gebruikers. En het fijne, je hoeft niet om te kijken naar het onderhoud van de server. Dat wordt allemaal voor je geregeld.

Bij Antagonist heb je dus de kracht en flexibiliteit van VPS met de toegankelijkheid van shared webhosting. Direct als kant-en-klare oplossing te gebruiken. Backups maken wij standaard voor je en kun je eenvoudig terugzetten. Ook krijg je gratis SSL, zodat verkeer van en naar je website over een versleutelde verbinding verloopt. Je krijgt een compleet pakket voor de succesvolle start van jouw website. Kortom, alles wat je mag verwachten van een betrouwbare partner. Zo kun jij je focussen op wat je echt wilt.

Wat Antagonist anders maakt

Een tijdelijke aanbieding of stuntprijs kan natuurlijk mooi zijn. Daar heb je alleen niets aan op het moment dat je hulp het hardst nodig hebt, omdat je website eruit ligt. Antagonist focust zich daarom op wat niet verandert: eenvoud, kwaliteit en service. Een tijdloos concept. In 2006 was onze webhosting compleet, gebruiksvriendelijk, scherp geprijsd, eenvoudig en sterk geautomatiseerd. En dat is nu nog steeds zo.

Wij zijn niet met prijsspelletjes bezig om ons klantporfolio te laten groeien in de hoop dat we worden opgekocht. We rijden onze eigen race. Met passie voor techniek en de klant! Loop je een keertje vast of gaat er iets mis, dan staat onze bekroonde helpdesk voor je klaar. Een team dat al jarenlang uit hetzelfde personeel bestaat, zet zich iedere dag onvermoeid voor jou in. Supporters die niet alleen antwoord geven, maar écht met je meedenken. Ze stoppen niet, totdat de daadwerkelijke oorzaak is gevonden en je een oplossing hebt die daarbij past. Kortom, een betrouwbare partner zijn en de best mogelijke ondersteuning bieden, voor wie serieus met zijn website bezig is.

Doe een domeincheck

Overtuigd? Begin dan met een domeincheck. Als ondernemer in de voorbereidende fase heb je namelijk vast goed over je bedrijfsnaam nagedacht. Voordat je die officieel maakt, is het slim om eerst te controleren of de bijbehorende domeinnaam beschikbaar is. Het domein is namelijk je online uithangbord en zul je veelvuldig in je communicatie gaan gebruiken. Je wilt daarom geen lastig adres of eentje met een ongebruikelijke extensie.

Heb je een domeincheck gedaan en is die vrij, dan kun je de domeinnaam registeren. Wil je ook meteen WordPress installeren en daarmee een website bouwen, dan kun je het direct in combinatie met een hostingpakket bestellen. Dat kan overigens ook later nog. Het is dus mogelijk om eerst je domein te claimen en daar later de hosting bij af te nemen. In de tussentijd kan er dan niemand meer met je domeinnaam vandoor.

Wil je graag meer informatie over verschillende vormen van hosting of advies welk type pakket het beste bij jou past? Neem gerust contact op. De deur staat altijd open. Veel succes toegewenst!

Jeroen Wolsink

Jeroen is Marketing Lead bij Antagonist, dat de webhosting en domeinnamen voor meer dan 40.000 ondernemers verzorgt. Antagonist biedt een compleet webhostingpakket inclusief domeinnaam, e-mail, SSL en meer! Klanttevredenheid staat op nummer één, met als resultaat ruim 3.700 positieve recensies. Zodoende is Antagonist de vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites!