Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Samen sterker
ondernemen!
43.453 actieve leden
         

Een hypotheek als ondernemer toch vaak mogelijk

Als ondernemer kan het lastig zijn een hypotheek te krijgen, toch is er meer mogelijk dan veel ondernemers denken. Daarvoor moet je wel de weg kennen in de financiële dienstverlening.

Op HypotheekAdvies.nl vind jij jouw adviseur voor het verkrijgen van een hypotheek“Veel ondernemers benutten de kansen niet die zij hebben als ze een hypotheek willen afsluiten’’ geeft Paul van der Meijs van Hypotheekadvies.nl aan. Uit onderzoek verricht door ADV Market Research blijkt dat 51,8% van de ondervraagde ondernemers bij het aanvragen van een hypotheek te horen krijgt dat zij daarvoor niet in aanmerking komen. ‘’Dat is een onnodig hoog percentage, er liggen meer kansen voor ondernemers zolang zij maar de juiste begeleiding krijgen,’’ aldus Paul van der Meijs.

Het vinden van de juiste hypotheekadviseur

“Voor een ondernemer is goede begeleiding door een hypotheekadviseur van grote waarde. Hierdoor wordt de kans op acceptatie door de bank vergroot. Ook neemt de hypotheekadviseur veel vragen en onduidelijkheden voor de ondernemer weg. Ondernemer en hypotheekadviseur bepalen samen wat er nodig is om de kans op het krijgen van een hypotheek te maximaliseren. Het is daarom belangrijk een hypotheekadviseur te vinden die past bij de wensen en behoeften van de ondernemer. Op HypotheekAdvies.nl kun je als ondernemer honderden hypotheekadviseurs filteren op eigenschappen die voor ondernemers belangrijk zijn,’’ zegt Paul van der Meijs.

Ondernemer voelt toenemende eisen

Hoewel de mogelijkheden voor ondernemers toenemen heerst er bij 95% van de ondernemers onbegrip over het grote verschil tussen iemand in loondienst en een ondernemer. Er zijn gelukkig steeds meer geldverstrekkers die bereid zijn om een hypotheek te verstrekken, maar ze bepalen op allerlei verschillende manieren het inkomen van een ondernemer en hanteren verschillende acceptatievoorwaarden. Bij veel geldverstrekkers moet je bijvoorbeeld minimaal 3 jaar jaarcijfers kunnen aantonen, terwijl sommige geldverstrekkers slechts 1 jaar aan jaarcijfers voldoende vinden. Een goede hypotheekadviseur kent de verschillende wijze van inkomensbepaling en acceptatievoorwaarden. ‘’Het is dus belangrijk om als ondernemer de juiste hypotheekadviseur te vinden die kan begeleiden bij het verkrijgen van een hypotheek die past bij de wensen van de ondernemer,’’ zegt Paul van der Meijs.