december
23
Agenda

Zo bereken je jouw jaarruimte en belastingvoordeel

Online | 14.00 uur

De overheid vindt het belangrijk dat je pensioen opbouwt. Daarom mag je fiscaal vriendelijk geld opzij zetten voor later. Het bedrag dat je jaarlijks mag inleggen, heet jaarruimte. En die jaarruimte, dat kan jou al snel duizenden euro’s belastingvoordeel opleveren.

In dit webinar van BrightPensioen leer je in een half uurtje wat fiscale jaarruimte is, hoe je dit eenvoudig zelf berekent en hoe je gebruikmaakt van jouw maximale fiscale voordeel.

Let op! Jaarruimte heeft een deadline. Je hebt t/m 31 december om jouw jaarruimte (bij BrightPensioen) te storten en gebruik te maken van je fiscaal voordeel.

Voor wie is het webinar?

Voor iedereen die dit jaar nog pensioen wil opbouwen met maximaal fiscaal voordeel. En voor iedereen die zelf wil berekenen wat zijn of haar jaarruimte is en een demo wil van onze slimme jaarruimte tool.

Welke onderwerpen komen er aan bod?

  • Wat is jaarruimte en reserveringsruimte?
  • Hoe bereken je deze zelf?
  • Hoe vul je de Excel-tool in?
  • Welk effect heeft de fiscale oudedagsreserve (FOR) op jaarruimte?
  • Hoe maak je gebruik van maximaal fiscaal voordeel?
  • Hoe vraag je het fiscaal voordeel/de belasting terug?

Gratis boek: Reis rond de wereld in je beste jaren

Als je het webinar tot het einde volgt, kun je het e-book van Sjaak, Reis rond de wereld in je beste jaren, gratis downloaden. Nummer drie in de top tien reisverhalen voor thuis van Bol.com.

Meld je hier aan

Leden Agenda

Pensioen helpdesk

Pensioen helpdesk

Heb je vragen over jouw pensioen? Hoe kun je jouw pensioen opbouwen en wat zijn de mogelijkheden? Wat is de FOR en wat is fiscaal de beste keuze? De pensioen helpdesk van Het Ondernemerscollectief helpt je graag met adviezen en antwoord op jouw vragen.