Blog

Ben jij al klaar voor de anderhalve meter maatschappij?

Veel zzp'ers zijn als gevolg van de coronamaatregelen momenteel aan handen en voeten gebonden als het gaat om de uitoefening van hun werkzaamheden. Hoe eerder we weer aan de slag kunnen, hoe liever. Helaas zal dit voor velen van ons nog zeker een aantal weken duren. Voor dit moment is het zaak om een positieve mindset te behouden en je te concentreren op dingen waar je nog wel invloed hebt (Stephen Covey).

Ik volg hierbij de volgende drie stappen:

Stap 1 - Wat is de realiteit?

Daarmee bedoel ik: verdiep je in de nieuwe regels en richtlijnen die nu al bekend zijn en waar jij je aan moet houden en blijf je informeren. Als je bijvoorbeeld bent aangesloten bij een branche- of beroepsvereniging, dan kun je daar het protocol vinden wat specifiek is voor jouw branche.

Stap 2- Wat wil ik?

Je bent en blijft tenslotte ondernemer. Het is daarom belangrijk om vooruit te kijken. Wat wil je op het moment dat je weer open mag? Hoe ziet jouw dag er dan uit? Waar zit je dan? Met wie? Met hoeveel mensen? Visualiseer voor jezelf hoe je bedrijf er dan uit ziet.

Stap 3- Wat kan ik nu doen?

Je weet wat de richtlijnen zijn en hoe je je bedrijf voorstelt als je weer open mag. Wat kun je nu doen om straks -als het weer kan - direct open te gaan? In mijn geval heb ik alvast een exclusieve training voorbereid voor 2 personen. Hiervoor heb ik onderhandeld met een locatieverhuurder over een goed geventileerde, ruime vergaderkamer die normaal beschikbaar is voor 8 personen. Ook ben ik langs geweest bij iemand die AED trainingen geeft om flessen handgel te halen. Alles om straks gelijk vol gas te kunnen geven.

Ik hoop je hiermee een duwtje in de goede richting te geven zodat jij straks goed voorbereid kunt ondernemen in de anderhalvemeter maatschappij.

Zorg goed voor jezelf en je dierbaren en werk aan een positieve mindset om door te zetten in deze hectische tijden.

 

Ben jij al klaar voor de anderhalve meter maatschappij?

Handige downloads

Bekijk alle downloads
Juridische service

Juridische service

Heb je twijfels of een vraag over een overeenkomst, modelcontract of heb je een geschil? Heb je een juridisch probleem? Neem dan snel contact op het de juridische helpdesk van Het Ondernemerscollectief: daar kun je terecht als je een vraag hebt of advies wilt.

Riëtte Bol

Riëtte Bol

Mijn naam is Riëtte Bol van Tijdvooruwbedrijf.nl. Ik werk als zakelijke coach en help (bescheiden) professionals om makkelijker te ondernemen. Spreekt deze blog je aan? Meer blogs vind je op www.tijdvooruwbedrijf.nl