Blog

Gratis uren- en kilometerregistratie in excel 2022

Urencriterium

Wanneer je voldoet aan het urencriterium van 1225 uur per jaar ontvang je als zzp'er diverse fiscale voordelen zoals startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Zowel directe als indirecte uren tellen meer voor dit criterium. Echter je moet wel kunnen bewijzen waar je jouw uren aan besteedt. Directe uren zijn gemakkelijk te herleiden naar de facturen die je maakt, echter indirecte uren, denk aan administratie en acquisitie dien je wel goed te registeren.

"Zowel directe als indirecte uren tellen meer voor het urencriterium"

Uren en kilometerregistratie in Excel 2022

Wij hebben voor 2022 een handige tool in Excel ontwikkeld welke je gratis kunt downloaden op onze download pagina. Doe er je voordeel mee en mocht je daarnaast hulp nodig hebben bij jouw administratie, zoek dan een boekhouder of coach bij jou in de regio via de hulp in de regio pagina op ikwordzzper.nl.

Juridische service

Juridische service

Heb je twijfels of een vraag over een overeenkomst, modelcontract of heb je een geschil? Heb je een juridisch probleem? Neem dan snel contact op het de juridische helpdesk van Het Ondernemerscollectief: daar kun je terecht als je een vraag hebt of advies wilt.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp heeft zijn sporen verdiend als bedrijvenadviseur en is de oprichter van Het Ondernemerscollectief. Zijn specialismen zijn fiscaliteit en wetgeving.