Blog

Hoe je als zzp'er in deze tijd veilig kunt werken aan je administratie

Online samenwerken in de boekhouding, zo werkt het

Nogal wat kantoren zijn terughoudend om over te stappen op online werken, omdat ze opzien tegen de transitie naar online of bang zijn voor (te) ingewikkelde software waarmee ze niet uit de voeten kunnen. In veel gevallen is het koudwatervrees: angst voor het onbekende. Veel zaken gebeuren immers al online. Denk aan internetbankieren, e-mailen en documenten uitwisselen.

Elk kwartaal tassen vol bonnetjes van ondernemers verwerken, is niet meer nodig als je als ondernemer online kunt samenwerken met je boekhouder. Samen bepaal je wie wat doet in de administratie. Zo wordt het eenvoudiger voor je boekhouder om tussentijds bij te sturen. En je voorkomt telefoontjes met vragen over boekingen, want als ondernemer kun je zelf online bekijken hoe de vlag erbij hangt.

Geen losse bonnetjes meer

Met het juiste pakket is het minder spannend of ingrijpend om de overstap naar online samenwerken te maken dan je misschien dacht. Zeker als je daar tegenover de voordelen van online werken zet:

  • Bankkoppeling waardoor mutaties automatisch worden ingelezen
  • Factuurbetalingen en inkoopfacturen worden herkend en automatisch geboekt of voorzien van een suggestie van een boeking
  • Relaties aanmaken met behulp van de koppeling met het KVK-handelsregister
  • Btw- en ICP-aangiften direct vanuit het programma
  • Altijd en overal online inzicht in de werkstromen
  • Koppelingen mogelijk met kassasystemen en webshops
  • Online samenwerken met klanten

Als ondernemer maak jij zelf je facturen, eventueel zelfs mobiel. De factuur staat gelijk goed in je administratie. Bonnetjes en inkoopfacturen worden met 'scan en herken' gemakkelijk en snel geboekt en bankmutaties automatisch verwerkt. Dat scheelt bergen papierwerk. Je boekhouder kijkt makkelijk even live mee, want de boekhouding is altijd bijgewerkt. Je ziet direct of de btw-aangifte nog moet worden gedaan en kan deze met een druk op de knop versturen.

Is dat wel veilig?

Ook online mag er uiteraard niets met de vertrouwelijke informatie van klanten gebeuren. SnelStart gebruikt daarom de Microsoft Azure cloud. Microsoft is een bedrijf dat haar zaken goed op orde heeft, veilig werkt en jouw gegevens goed afschermt door het gebruik van veilige wachtwoorden. In de cloud kan er niets met jouw administraties gebeuren. Daar staan ze 100 procent voor in. Met jouw administratie gebeurt dus niets, ook niet in geval van brand, diefstal, computerstoring of ander van buiten komend onheil.

Als zzp'er kun je vanaf elk device, waar dan ook ter wereld, inloggen in de administratie. Er is geen gedoe met het heen en weer sturen van administratiebestanden en het inleveren van bonnetjes.

Een mooie oplossing in deze tijd

Online Samenwerken is, zeker als je thuiswerkt en liever even bij anderen uit de buurt blijft, een prima oplossing om toch je boekhouding op orde te houden en de btw-aangifte op tijd af te ronden. Meer weten? Je vindt er alles over op de website van SnelStart.

Handige downloads

Bekijk alle downloads
Juridische service

Juridische service

Heb je twijfels of een vraag over een overeenkomst, modelcontract of heb je een geschil? Heb je een juridisch probleem? Neem dan snel contact op het de juridische helpdesk van Het Ondernemerscollectief: daar kun je terecht als je een vraag hebt of advies wilt.

Stephanie Rijk

Stephanie Rijk

Boekhouden saai? Welnee, maar een administratie opstarten kán wel een hele onderneming zijn. Stephanie (28), content marketeer bij SnelStart, zorgt ervoor dat dit ook voor jou een fluitje van een cent is. Complexe onderwerpen legt ze helder uit. Gewoon lekker leesbaar en kort zodat iedereen het snapt, jij dus ook!