Blog

Maak je dienst zichtbaar voor je klanten

Als ik zeg dat je je dienstverlening zichtbaar moet maken, bedoel ik dat je een stukje van jouw dienstverlening vertaalt in een (kennismakings)product. Voor mijn klanten is het veel duidelijker als ik zeg: ‘Ik geef je een 6-stappenplan waarmee je een pitch kan maken’, dan dat ik zeg: ‘Ik coach je om jezelf zichtbaar te maken’.

Zo’n 6-stappenplan kun je letterlijk vasthouden. Je kunt er iets mee doen (pitch) en het laat je klant kennismaken met je dienstverlening. Maar hoe pak je dit nu aan?

Stap 1) Je klant begint met een probleem en eindigt met een oplossing. Beschrijf dit proces in 6 tot maximaal 10 stappen.

Stap 2) Geef je proces een naam, bijvoorbeeld het ‘10 stappen marketingplan’

Stap 3) Maak een foto of filmpje van je product en maak jezelf hiermee zichtbaar

Voorbeelden van een kennismakingsproduct

Afhankelijk van de dienst die jij aanbiedt, kun je allerlei kennismakingsproducten bedenken. Enkele voorbeelden:

Opruimplan: In 10 stappen van chaos naar overzicht op je bureau

Social media template voor bescheiden mensen: In 10 stappen van niet durven naar doen op sociale media.

Veel succes! En heb je hulp nodig? Kijk dan op mijn website www.tijdvooruwbedrijf.nl en kies voor een gratis online gesprek om jouw dienst zichtbaar te maken.

Handige downloads

Bekijk alle downloads
Juridische service

Juridische service

Heb je twijfels of een vraag over een overeenkomst, modelcontract of heb je een geschil? Heb je een juridisch probleem? Neem dan snel contact op het de juridische helpdesk van Het Ondernemerscollectief: daar kun je terecht als je een vraag hebt of advies wilt.

Riëtte Bol

Riëtte Bol

Mijn naam is Riëtte Bol van Tijdvooruwbedrijf.nl. Ik werk als zakelijke coach en help (bescheiden) professionals om makkelijker te ondernemen. Spreekt deze blog je aan? Meer blogs vind je op www.tijdvooruwbedrijf.nl