• Leestijd: 2 min
Blog

Unieke combinatie pensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering populair bij ondernemers!

Zelf ben ik ook deelnemer van BrightPensioen en aangesloten bij SharePeople, zo dek ik het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaar af met andere leden van BrightPensioen.

Laag verzuimpercentage

Het verzuimpercentage binnen de Bright-schenkkring bij SharePeople blijkt met minder dan 1,5% erg laag. Rond de 1000 deelnemers hebben niet alleen een mooi vangnet met elkaar gebouwd maar weten dat als hun inleg niet nodig blijkt ze extra in hun pensioenpotje in kunnen leggen. Dat kunnen ze automatisch laten doen. Deze combinatie blijkt een schot in de roos.

Maandelijks storten deze deelnemers van BrightPensioen een bedrag op een eigen bankrekening. € 60 voor een uitkering van € 1.000 per maand € 90 voor een uitkering van € 1.500 per maand, € 120 voor een uitkering van € 2.000 per maand, € 150 voor een uitkering van € 2.500 of € 180 voor een uitkering van € 3.000 per maand. Al deze reserveringen bij elkaar kunnen gezamenlijk een verzuimpercentage van 6% dekken. Echter, met het verzuimpercentage in de Bright-groep van ongeveer 1,5% in het eerste jaar blijft er dus meer dan 90% van dat geld beschikbaar voor pensioen. 

Als er iemand ziek wordt, kun je als deelnemer een geverifieerd betaalverzoek krijgen. Daarmee doneert die deelnemer dit bedrag rechtstreeks aan het zieke Bright-lid.

Combinatie traditionele verzekering

Een aantal deelnemers combineren het vangnet via SharePeople voor de eerste twee jaar met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een verzekeraar. Zelf heb ik dat afgedekt bij Allianz. De verzekeringspremie voor zo’n AOV is door de eigenrisicoperiode van twee jaar aanzienlijk lager. Wat de premie met 2 jaar wachttijd is kun je hier berekenen*. Zo betaal ik zelf maar € 77 netto per maand voor een dekking van € 40.000 per jaar tot mijn 65e.

Conclusie

Wil je zekerheid bij arbeidsongeschiktheid en daarnaast een potje voor later opbouwen? Dan is het combineren van een vangnet bij arbeidsongeschiktheid en het opbouwen van pensioen een fiscaal aantrekkelijke combinatie.

Meer weten over de combinatie van pensioen en arbeidsongeschiktheidsvoorziening? Klik hier.

Handige downloads

Bekijk alle downloads
Juridische service

Juridische service

Heb je twijfels of een vraag over een overeenkomst, modelcontract of heb je een geschil? Heb je een juridisch probleem? Neem dan snel contact op het de juridische helpdesk van Het Ondernemerscollectief: daar kun je terecht als je een vraag hebt of advies wilt.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp heeft zijn sporen verdiend als bedrijvenadviseur en is de oprichter van Het Ondernemerscollectief. Zijn specialismen zijn fiscaliteit en wetgeving.