Marianne Jacobs | Q Consult in Food

In de rubriek 'Leden aan het woord' interviewt onze redacteur Wilbert Korevaar leden van Het Ondernemerscollectief. Waarom is iemand lid geworden van Het Ondernemerscollectief? Van welke voordelen en kortingen worden gebruikgemaakt? En misschien nog wel belangrijker: wat zijn zijn of haar ervaringen met onze dienstverlening? Lees het artikel van Marianne Jacobs. Zij is ruim twee jaar lid van Het Ondernemerscollectief. Haar bedrijf Q Consult in Food is een advies- en consultancybureau in de foodsector.

Wat is Q Consult in Food?

“Q Consult in Food is een advies- en consultancybureau in kwaliteitsmanagement in de foodsector. Het vak van kwaliteitsmanager heeft een wat stoffig imago van 'iemand die de hele dag in een witte stofjas rondloopt'. Kwaliteitsbeheersing, veiligheid, gezondheid en omgeving kennen strakke randvoorwaarden. Dit gaat helaas vaak gepaard met de nodige onzekerheden en issues. Ik kijk vanuit een ander perspectief naar dingen en zorg voor toegevoegde waarde. Ik zoek naar het échte probleem achter het probleem.”   

“Mijn werkzaamheden in de levensmiddelenwereld zijn veelomvattend. Van adviserend tot uitvoerend. Elke dag vanuit het streven constante, afgesproken kwaliteit te produceren, de processen en procedures te verbeteren en te beheersen, (kwaliteit)medewerkers te motiveren en begeleiden én de houding van iedereen binnen de organisatie op één lijn te krijgen. Ofwel: mensen binnen de organisatie met elkaar verbinden en laten samenwerken, om inzichten te krijgen die oplossingen bieden.”

Hoe ben je tot deze eigen onderneming gekomen?

“Ik heb bij meerdere bedrijven als kwaliteitsmanager gewerkt. De taken waren divers: de beheersing en borging van productkwaliteit en voedselveiligheid en het behouden van de gecertificeerde kwaliteitssystemen. Maar ook terugkerende discussies over de richting, inrichting en verrichting van de organisatie. Op een gegeven moment dacht ik: ik ga het zelf doen. De borging van voedselveiligheid en kwaliteit is binnen de foodsector de afgelopen decennia een steeds belangrijker rol gaan spelen. Ik kan hier met mijn advies- en consultancybureau al mijn energie in kwijt. Ik ben gemotiveerd om het goed te doen en heb na 2 jaar geen spijt van deze keuze.”

Waar ben je trots op en gepassioneerd over?

“Ik ben trots op mijn doorzettingsvermogen en enorme drive om dingen voor elkaar te krijgen. En op het feit dat ik met mijn bedrijf de twee jaren van de coronapandemie heb overleefd. Ik heb een passie voor food en een ruime ervaring op het veelomvattende gebied van kwaliteitsmanagement in de foodsector. Ik wil graag organisaties projectmatig helpen te veranderen en verbeteren, processen optimaliseren en structuren opzetten om verbeteringen van kwaliteit te realiseren. Ook bied ik graag ondersteuning als er bijvoorbeeld een tijdelijk capaciteitstekort op de afdeling is.”    

Hoe ben je bij Het Ondernemerscollectief terechtgekomen?

“Nadat ik begonnen was met het schrijven van mijn ondernemersplan, ben ik op zoek gegaan naar bruikbare en betrouwbare informatie- en hulpbronnen die toegespitst zijn op startende ondernemers. Ik had behoefte aan bronnen die mij direct en duidelijk van de juiste informatie konden voorzien. Het internet is omvangrijk. Mijn geduld wat minder. Ik kwam vrij snel uit bij de websites van Ikwordzzper en Het Ondernemerscollectief. Ik was er snel uit dat dit mijn hoofdbronnen zouden worden.”

Waarom ben je lid geworden van Het Ondernemerscollectief?

“Ik ben lid geworden van Het Ondernemerscollectief om toegang te krijgen tot specifieke informatie, templates en trainingen. Ik zag al snel dat dit mij veel ging opleveren. Als je lid bent, heb je toegang tot alles wat je nodig hebt. Plus vele extra’s als collectieve kortingen. De prijs van het lidmaatschap is ook aantrekkelijk.”

 

"Gewoon de dingen blijven doen die mij energie geven en waar ik lol in heb"

Marianne Jacobs | Q Consult in Food

Op welk gebied had je een vraag voor Het Ondernemerscollectief?

“Ik had op juridisch gebied advies nodig. Ik kreeg een mooie kans voor een nieuwe opdracht, waarbij ik een contract afsluit via een bemiddelaar. Toen ik dat contract onder ogen kreeg, draaide mijn maag zowat om. De inhoud was alles behalve redelijk. Deels stonden er ook dingen in die niet klopten of niet rechtsgeldig waren. Ik heb er twee nachten van wakker gelegen en bedacht dat ik dit contract niet ging tekenen. Hoe mooi de opdracht ook was. Ik achtte de kans klein dat er iets aangepast zou worden aan het contract, maar ik wilde het met de juiste expertise toch proberen. De enige kans die ik had was om mijn punten waterdicht aan te dragen. Kortom: ik had dringend juridisch advies nodig.”

Ben je op de hoogte van onze collectieve kortingen en heb je al gebruikgemaakt van onze collectieve voordelen?

“Ja, ik moet eerlijk zeggen dat ik tegenwoordig eerst kijk of Het Ondernemerscollectief nog voordelen heeft voordat ik iets wil kopen of afsluiten. Ik heb al van vele voordelen geprofiteerd. Bijvoorbeeld via SharePeople, Knab, VGZ, en Ziggo, met het opstellen van algemene voorwaarden en het format van een eigen contract, evenals met een tankpas voor ondernemers.”   

Was het antwoord op je vraag of de verleende service naar volle tevredenheid?

“Het antwoord van de specialisten van Het Ondernemerscollectief was zelfs boven verwachting. Ik kwam te weten dat de inhoud van het contract zelfs nog erger was dan ik dacht. Het antwoord van de jurist kwam supersnel en was ook prettig leesbaar. Niet te ingewikkeld, duidelijk en niet te langdradig. Daar houd ik van.”

Waar wil je over 10 jaar met je bedrijf staan?

“Ik ben de eerste twee jaar van mijn ondernemerschap vanwege de coronapandemie vooral bezig geweest met overleven. Met succes. Ik focus mij op het nu: goed advies geven, organisaties en de mensen trots maken en zekerheid geven. Kwaliteitsmanagement in de foodsector is maatschappelijk relevant. Het belang van het produceren volgens specifieke kwaliteitseisen in de levensmiddelenbranche neemt toe. Ik vind het leuk om alles wat kwaliteitsmanagement omvat als belangrijke inspiratie voor een gezonde bedrijfsvoering neer te zetten. Retailers in binnen- en buitenland stellen steeds strengere eisen aan de kwaliteit. De eisen zijn vaak nog strenger dan de wetgeving. Er is veel werk te doen. Ik hoef over een aantal jaar geen Ferrari voor de deur, maar ik wil in de eerste plaats gewoon de dingen blijven doen die mij energie geven en waar ik lol in heb, zowel zakelijk als privé.”     

Zou je Het Ondernemerscollectief bij andere ondernemers aanbevelen?

“Jazeker! Het is zonde om geen lid te worden.”

Heb je nog tips of suggesties voor verbetering van onze service en dienstverlening?

“De website van Het Ondernemerscollectief is snel gevonden, overzichtelijk en compleet. Je hebt alles binnen handbereik. De informatie is duidelijk opgesteld. Mijn advies is daarom: houd het simpel. Wat goed is, is goed. Je hoeft niet te veranderen om het veranderen. De partners op de site zijn een verlengstuk van de informatie, waar je als ondernemer wat aan hebt. Ik moet zeggen dat ik regelmatig gebruikmaak van de kortingen. Aan de andere kant moet je ook weer oppassen dat al die aanbiedingen en mails daarover de boventoon gaan voeren. Het is belangrijk om de balans tussen promotie van partners en het doel van Het Ondernemerscollectief goed in de gaten te houden.”

Wil je meer weten over de dienstverlening van Q Consult in Food, Interim Kwaliteitsmanagement? Neem gerust contact op met Marianne Jacobs. Telefoon: +31 (06) 21 52 56 51. E-mail: info@qconsultinfood.nl. Of neem contact op via LinkedIn.   

Leden Agenda

Helpdesks

Onze adviseurs helpen je met alle vragen over het ondernemerschap.

Meer dan 300 euro korting

Een lid (inclusief gezin) bespaart gemiddeld 300 euro per jaar!

Jaarlijks opzegbaar

Houd wel rekening met onze opzegtermijn van minimaal één maand voor de verlenging.

Voordeligste keus

Wij bieden het meest complete pakket aan ondersteuning aan tegen de scherpste prijs.

Leerzame Academy

Wij helpen jouw ondernemerschap te ontwikkelen met onze online Academy.