• Leestijd: 4 min
Blog

Zo bespaar je € 786,- op je internetkosten als ondernemer

Iedere zzp'er heeft behoefte aan snel en vooral stabiel internet. Wat veel zzp'ers niet weten is dat ze hun privé internetabonnement op de zaak kunnen zetten en de kosten deels kunnen aftrekken van de Belasting. Hoe dat werkt leg ik je uit in deze blog.

Veel zzp'ers werken vanuit huis, daar heeft corona nog eens een extra zetje aan gegeven. Wat veel zzp'ers niet weten is dat je de privé internetkosten kunt overzetten naar de zaak en je deze kosten dan gedeeltelijk kunt aftrekken. Zo bespaarde ik het eerste jaar € 764 door over te stappen naar Ziggo Zakelijk. In deze blog vertel ik je hoe ik dat heb gedaan.

Stap 1 - Zet jouw internetabonnement op de zaak

Om aan de administratieve verplichtingen van de Belastingdienst te kunnen voldoen is het belangrijk dat jouw internetabonnement op de zaak staat en niet op jouw privé naam. Zo ben ik overgestapt naar Ziggo Zakelijk, krijg ik netjes elke maand een btw factuur op de zaak.

Stap 2 - Betaal de factuur op je zakelijke rekening

Laat jouw zakelijke internetabonnement incasseren op jouw zakelijke rekening, dan houd je het zuiver voor de administratie.

Stap 3 - Corrigeer het privé gebruik

De meeste internetproviders bieden een bundel aan met TV, bellen en internet in één. Het internet gebruik je vaak zakelijk, echter kosten voor de TV zenders kun je natuurlijk niet aftrekken. Helaas specificeren veel providers de kosten van internet en TV niet op een factuur als je en pakket afneemt. Daarom corrigeer ik het deel van de dienstverlening welke ik privé gebruik eens per jaar. Dit doe ik door een schatting te maken van het percentage privé gebruik. Dit deel corrigeer ik in de aangifte van het laatste kwartaal voor de btw en de kosten in mijn boekhouding.

Rekenvoorbeeld

Stel je kiest voor Ziggo Zakelijk Complete Xtra wat je € 67,50 ex btw per maand kost. Inclusief is dat € 81,68 per maand, totaal € 980,10 per jaar. Daarvan is € 170 btw en € 810 kosten. Stel je schat in dat 60% van het gebruik thuis zakelijk is en 40% privé. Dan corrigeer je (€ 170 x 40%) = € 68 btw en (€ 804 x 40% =) € 324 kosten welke je boekt als privé gebruik in je boekhouding. Dat kun je het beste één keer per jaar doen in de aangifte van het laatste kwartaal.

Totaal boek je dus € 810 -/- € 324 = € 486 exclusief btw als zakelijke kosten.

Normaal zou je als particulier over die € 486 nog btw moeten betalen maar die mag je aftrekken als ondernemer.
Dus je steekt € 102 in je zak en je mag € 486 aftrekken als zakelijke kantoorkosten. Dit bedrag verminderd je belastbare winst en over die winst had je normaal gesproken 37,35% inkomstenbelasting moeten betalen, netto is dat ongeveer € 182.

Resumé

  • € 102 btw
  • € 182 netto belastingvoordeel

Totaal € 284 netto per jaar.

Stap je daarnaast over naar Ziggo Zakelijk dan krijg je alleen via ons 4 maanden gratis* en tot € 5 per maand (contractstermijn) korting.

Totaal is dat extra € 430 korting + het belastingvoordeel van € 284 = € 714 besparing.

*Let op soms heeft Ziggo acties die nog voordeliger zijn. Het voordeel kan nog hoger zijn in de praktijk.

Huh........

Nu hoor ik je denken.............. ahum Martijn, de titel van je blog was: Zo bespaar je € 764,- op je internetkosten als zzp'er........... volgens mij mis ik nog ergens € 50.......... Dat klopt als een bus want wat ik nog niet eerder verteld heb is dat wanneer je via ikwordzzper.nl klant wordt bij Ziggo Zakelijk, je met de code ZIGGOZZP een jaar lang gratis lid wordt van Het Ondernemerscollectief. De adviseurs van Het Ondernemerscollectief helpen je graag om succesvol te blijven met advies, kortingen en trainingen.

Ziggo Zakelijk is een goede keuze als je meer uit je ondernemerschap wilt halen

Martijn Pennekamp | Het Ondernemerscollectief

Stap 4 - Doen

Twijfel niet en stap nu over naar zakelijk internet. Dit kun je doen door te bekijken of jij ook Ziggo Zakelijk kunt krijgen op jouw adres.

Ben je al privé klant bij Ziggo dan kun je ook overstappen naar Ziggo Zakelijk en profiteer je daarna van de fiscale voordelen zoals hierboven omschreven. Bestel gewoon jouw deal via deze pagina.

LET OP

De (extra) kortingen en het gratis jaarlidmaatschap werken alleen als je via de links in deze blog klant wordt bij Ziggo Zakelijk of overstap van Ziggo privé naar Ziggo zakelijk. Sla deze pagina op mocht je later willen beslissen zodat je het voordeel niet mist.

Unlimited Learning (250 gratis trainingen)

Als zakelijke klant van Ziggo profiteer je niet alleen van stabiel internet en een uitstekende service. Je kunt, zolang je klant van Ziggo Zakelijk bent, gebruik maken van het Unlimited Learning platform. Profiteer van 250 trainingen welke continue wisselen.

Hulp nodig?

Ik kan me voorstellen dat dit evengoed lastige materie is, vraag daarom altijd jouw boekhouder om hulp. Heb je er geen, zoek dan een boekhouder bij jou in de regio via deze pagina of vraag het de fiscale helpdesk van Het Ondernemerscollectief.

Fiscale helpdesk

Fiscale helpdesk

Doe je zelf je boekhouding? Heb je vragen als:

  • Welke kosten zijn aftrekbaar?
  • Hoe betaal ik zo min mogelijk belasting?
  • Welk uurtarief past bij mij?

De fiscale helpdesk van Het Ondernemerscollectief staat klaar voor jouw vragen en geeft je graag advies!

"Ik heb al vele voordelen en kortingen van het lidmaatschap benut"

"Ik heb al vele voordelen en kortingen van het lidmaatschap benut"

Marianne Jacobs - Q Consult in Food

Leden Agenda

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp heeft zijn sporen verdiend als bedrijvenadviseur en is de oprichter van Het Ondernemerscollectief. Zijn specialismen zijn fiscaliteit en wetgeving.